fashion

Fall/Winter Whislist

27/10/2020

Úgy gondolom évszakváltáskor mindig tanácsos átnézni a ruhatárunkat, és a már nem hordott darabokat eladni/elajándékozni/eladományozni, majd listát írni, hogy mik azok, amiket valóban érdemes beszereznünk. Így könnyebben elkerülhetjük az impulzív vásárlásokat, illetve célszerű több helyen is körbenézni – akár offline/online -, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes darabokat, amiknek így lehetőleg nem szezonos élettartamuk lesz. Ebben a bejegyzésben megmutatom a személyes őszi-téli kívánságlistám, hátha meghozom a kedvetek hozzá. Elsőre talán még fölösleges időpocsékolásnak is tűnhet, de tapasztalatból mondom, hogy – a szó szoros értelmében is – kifizetődő.

I honestly believe that every season worths checking out our wardrobe and sell/gift/donate the pieces that are no longer needed, and then write a thoughtful whistlist. This makes it easier to avoid impulsive shopping and I also reccomend to look around thoroughly – offline/online – so you can find the perfect item that will last you for long years. In this post I show you my personal fall/winter wishlist, maybe you get in the mood to make it too. At first, it can easily seem like an unnecessary waste of time, but I can tell from experience that – literally – it pays off.

1 COAT

Évről évre egyre fázósabbnak érzem magam, lassan már egészen mindegy, hogy mit veszek fel, mennyire rétegezek, úgyis fázni fogok. Ennek okán szükségem lesz egy igazán meleg téli kabátra, ami valószínűleg egy bélelt, hosszú pufi kabát kell legyen és semmiképp sem olyasmi, mint amilyet a fenti fotóra választottam. Ezen felül számomra még fontos, hogy a kabát anyag-összetételében vegán legyen, plusz ne legyen kapucnija, mert nem fér el tőle a hajam, borzasztóan kócolódik tőle. A lentebbi képen lévő MANGO darab például kimondottan tetszik.

Year after year, I feel more and more cold, it does not really matter how clever I layer, I will be cold anyway. For this reason, I’m going to need a really warm winter coat, which should probably be a lined, long puffy coat. In addition, the materials are also important to me – only vegan -, plus it should not have a hood because it is extremly uncomfortable for me due to my long hair. I like this MANGO piece in the photo below.

2 GLOVES

Ehhez nem nagyon van mit hozzáfűznöm, alapból mindig jéghidegek a kezeim, és érzékeny a bőröm, így a kesztyű nálam már ősszel előkerül. Egy pár műbőr kesztyűre pályázom, vagy egy hosszított ujjrészű pamutra, természetesen fekete színben, bár pamut változatban még a szürke is szóba jöhet.

I do not have to really comment on this, my hands are always ice cold and my skin is super sensitive, so the gloves are used for me already in the fall. I would like to buy a pair of black faux leather gloves or a long-sleeved cotton one, although in the cotton version even grey may come into my wardrobe.

3 SHOES

A listámon a kabát mellett ez a legfontosabb és jelenleg a leghiányosabb a gardróbomban. Lábbelik terén szükségem lenne jó minőségű alapdarabokra, amiket aztán hosszú évekig hordhatok. Ha érdekel a vegán divat, akkor számodra már ismerős lehet a brit Will’s Vegan Store. Csupa pozitív visszajelzést olvastam és hallottam róluk – ismerősöktől is -, ráadásul a márka nem csak teljesen vegán, de a dolgozói körülményekre és a környezetvédelemre is komoly hangsúlyt fektetnek. Alapdarabokban igen erősek, így az aktuális szempontjaimnak is perfektül megfelelnek.
A lentebbi három cipőt néztem ki: az első egy fekete sneaker; imádom, hogy a végtelen egyszerűsége mellett az anyaga kölcsönöz neki valami különlegességet. A második egy örök klasszikus: fekete chelsea boots; elvileg vízálló is. Az utolsó pedig egy gyönyörű, elegáns hosszú szárú csizma, amely már-már lovaglócsizmára hajaz – amit szeretnék kerülni, nem az én stílusom -, de csatok hiányában nem mondanám rá okvetlen.

As for the shoes, they are currently the most incomplete in my wardrobe. I need good quality basic pieces that I can wear for many years to come. If you are interested in vegan fashion, you may already know the British Will’s Vegan Store. I have read and heard all positive feedback about them – from acquaintances as well – and this brand is not only completely vegan, but also takes a serious responsibility on the employee conditions and the environment. They are very strong in basic pieces, so they meet all my expectations.
I chose three shoes I really like: the first is a black sneaker; I love that it is so simple but its material lends it something special. The second is an eternal classic: black chelsea boots; waterproof as well. And the last one is a beautiful pair of elegant long boots that are almost like riding boots – something I want to avoid, just not my style – but in the absence of buckles they are fine to me.

4 CULOTTE PANTS

Az utóbbi egy évben a fekete culotte nadrágom volt a leggyakrabban hordott ruhadarabom, így hasznos lenne beszereznem belőle többet is. Rengeteg féleképpen kombinálható és extra kényelmes, teljesen a magaménak érzem. Szürke és földszínű darabokat keresek elsősorban.

For the past year, my black culotte pants have been my most commonly worn pieces of clothing, so I need more of them. There are plenty of ways to combine them and they are extra comfortable, I feel that they are really my thing. I am looking for grey and earthy pieces.

5 WATCH

Ez nem egy olyan darab, amire feltétlenül szükségem lenne jelenleg, de a jövőben biztosan szeretnék egy Votch karórát. Ez szintén egy vegán márka, minőségi és gyönyörű letisztult darabokat gyártanak, és egészen pontosan a képen lévő feketét néztem ki.

This is not a piece I would definitely need right now, but I would like to have a Votch watch in the future. It is also a vegan brand, they produce good quality and beautiful minimalist pieces, I opt for the one in the picture below.

6 SUNGLASSES

Aki régebb óta követi a blogom tudhatja, hogy óriási napszemüveg rajongó vagyok, évszaktól függetlenül. Egy sötétvörösre vagy egy barnás árnyalatúra áhítozom, de persze ez sem egy komoly szükséglet, csak fel kellett kerülnie a listára, ha már régebb óta motoszkált a fejemben.

Those who has been following my blog for a longer time may know that I am a huge fan of sunglasses, regardless of the season. I wish a crimson or a brownish one, but of course it is not a serious need either, it just had to be on the list if it already came to my mind.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük