fashion | fashion school

2020 Fall-Winter Latest Fashion Trends

01/09/2020

Nem gondolom, hogy a szezonális trendeket bármennyire is komolyan kéne venni, görcsösen követni pedig pláne nem, de remek inspirációként szolgálhatnak évszakváltáskor. Minden tél és nyár végén szánok rá egy kis időt, hogy online megmártózzak a divathetek világában, és magamba szívjam a tervezők aktuális vízióit.  Megfigyeltem a visszatérő elemeket a kifutón, és ebből készítettem egy összeállítást, úgyhogy ha érdekel, akkor kattints tovább!

I do not think seasonal trends should be taken seriously but they can serve as an excellent inspiration source. At the end of winter and summer  every year I take some time to immerse myself online in the world of fashion weeks and absorb the current visions of designers. I observed the recurring items on the catwalks and made a compilation of it, so if you are interested, click further!

 

VOLUMINOUS SLEEVES

Bő szabású, hangsúlyos, légies és olykor díszes ujjrészek, melyek egy basic darabot is finoman izgalmassá tesznek. Még télen beszereztem egy ilyen stílusú fekete garbós pulóvert (szinte ugyanolyat, mint a Victoria Beckham darab a fotón), és imádom! Nagyon praktikus, mert a szűkített csukló-, nyak-és derékrésznek köszönhetően bent tartja a meleget, úgyhogy go for it!

Loose-fitting, voluminous and sometimes ornate sleeves that make even a basic piece immediately exciting. Last winter I got a black turtle neck sweater of this style (almost the same as the Victoria Beckham piece on the photo) and I love it! It is very pratical because it keeps you warm thanks to the tighten wrists, neck and waist, so go for it!

TURTLE NECK

Pár éve már visszatért a garbó trend és élvezhetjük előnyeit; mi sem kellemesebb, mint egy fagyos téli reggelen egy ilyen választás! A kifutókon gyakran pillantottam meg színes, élénk vagy mintás garbórészeket, melyek egyszerűen, de annál hatásosabban ékesítenek egy-egy lookot. Vegyük szemügyre például a lentebb látható Balmain szettet; könnyed és elegáns nude blúz hideg kék garbóval párosítva, tökéletes!

A couple of years ago the turtle neck trend has returned and we can enjoy its benefits; nothing is more pleasant than such a choice on a frosty winter morning! On the runways I often saw colorful, vivid or patterned turtlenecks that simply but all the more effectively adorn a look. Consider, for example, the Balmain look shown below; light and elegant nude blouse paired with a cool blue turtle neck, how cool is that!

TRENCH COAT

Ezt talán nem is volt érdemes ide sorolnom, hiszen a viharkabát Burberry óta töretlenül mindig a divatvilág terítékén szerepel, és ezúttal sem szenvednek hiányt belőlük a kollekciók. A megszokott nude, khaki és fekete darabok mellett most érdemes lehet mintás változatokon is elgondolkozni.

It may not have been worth listing here, as the trench coat has always been on the fashion scene ever since Burberry, and this time there is no shortage of it either. In addition to the usual nude, khaki and black pieces, it may now be worth considering patterned versions.

VELVET

Véleményem szerint a bársony az az anyag, amely egyből komoly nőies eleganciát kölcsönöz viselőjének, különösen kék árnyalatokban a kedvencem. Nem tudom ki látta az American Horror Story Hotel c. évadot, de a bársony nekem mindig azt az atmoszférát juttatja eszembe, zseniális!

In my opinion, velvet is the material that immediately adds some strong feminine elegance to its owner, it is especially my favorite in the shades of blue. I do not know who saw the American Horror Story Hotel season, but velvet always reminds me of that atmosphere, brilliant!

METALLIC

Flitterek, csillámok, fényes és ragyogó anyagok; ezek azok, amiket személy szerint abszolút a hideg hónapokhoz kötök, mindenhez ami fagyos, jeges és ünnepi.

Sequins, glitters, shiny and radiant materials; these are the ones I personally reflect to the absolute cold months, to everything that is frosty, icy and festive.

 

LEATHER

A valódi szőrme lassan, de biztosan kikerülni látszik a high-end márkák világából, bárcsak ugyanezt írhatnám a valódi bőrről is! Talán ennek többek közt az is lehet az oka, hogy a szőrme vizuálisan sokkal feltűnőbb és provokálóbb, pedig a kegyetlenséget tekintve egyik sem sokkal szörnyűbb a másiknál. A szomorkodásom kicsit félretéve; bőr anyagú darabok mindenféle stílusban, színben és formában teret hódítani látszanak ebben a szezonban is, különösen sok kabát és könyök alá érő kesztyű tűnt fel a kifutókon, amiket műbőr változatban tiszta szívből ajánlok!

Real fur seems to be slowly but surely getting out of the world of high-end brands, I wish I could write the same about real leather! Perhaps this may also be due to the fact that fur is visually much more striking and provocative, though in terms of cruelty, none is more terrible than the other. Out of my sorrow; pieces of leather material in all sorts of styles, colors and shapes seem to be gaining ground this season as well, especially a lot of jackets and elbow-length gloves appeared on the catwalks, which I recommend in a faux leather version!

MIX AND MATCH!

Ez az a trend, ami személy szerint mindig távol állt tőlem, pedig olykor igen üdítő érzés eltérő mintákat látni egy outfiten belül.

This is the trend that has always been far away from my personality, although it is such a refreshing feeling sometimes to see different patterns within an outfit.

SHEER

Könnyed, átlátszó, légies anyagok. Mennyire csinos a Miu Miu ruha felső része, a zöldes Salvatore Ferragamo look pedig bámulatos!

Lightweight, transparent, airy materials. How pretty the top of the Miu Miu dress is and the greenish Salvatore Ferragamo look is just amazing!

LATEX

A Saint Laurent őszi-téli kollekció burjánzik latex ruhadarabokban, amely anyagnak számomra a leglebilincselőbb tulajdonsága – bár nem vagyok oda érte -, hogy vizes hatást kelt.

The Saint Laurent fall-winter collection is proliferating in latex garments, the most captivating feature of this material for me – although I am not a fan of it – is that it creates a mesmerizing watery effect.

CHECKERED

A kockás minta mindig divatban marad, csak egyes szezonokban jobban fókuszba kerül, akárcsak most.

The checkered pattern will always stay in fashion, it just gets to more in the focus in some seasons, just like now.

KNITTED

Nincs tél kötött darabok nélkül, most pedig különösen középpontba kerültek a vastag, meleg és olykor szemtelenül oversized öltözékek. A Dolce & Gabbana egész őszi-téli kollekciója ezen trend talaján virágzik.

There’s no winter without knit pieces, and now the focus has been on thick, warm, and sometimes cheekily oversized outfits. Dolce & Gabbana’s entire fall-winter collection is thriving on the ground of this trend.

JEWELLED

A gyöngyökkel és fénylő ékszerekkel való díszítést a tervezők nagy része belecsempészte valamilyen formában a kollekciójába. Érdemes rácsodálkozni az alábbi Saint Laurent lookra, a felső már önmagában egy külön showt csinál, a nadrág latex anyagán pedig szépen visszaköszön a színes strasszok fénye.

Decoration with shimmering jewelry was smuggled into the collections by most designers somehow. It is worth marveling at the Saint Laurent look below, the top itself already does its own show, and the latex material of the pants reflects back beautifully the light of the colored rhinestones.

FRINGED

Ez az a trend, ami mindig is fényévekre állt tőlem, de érdekes volt megfigyelni, hogy a western és bohém stílusból kilépve elegánsabb és játékosabb szettek díszítéseként is megjelent a rojtozás.

This is the trend that has always been years away from me, but it was interesting to observe the stepping out of the western and bohemian style and fringes also appeared as a decoration for more elegant and feminine sets.

FLORAL

A virágmintát a tervezők őszi-téli hónapokra talán még gyakrabban játsszák ki mint tavaszi-nyári időkre, amit nem is bánok, mert ilyenkor gyakrabban társul ez a minta feketével, ami véleményem szerint egy kellemes kontrasztot ad az egyébként bájosabb stílusnak.

The floral pattern is perhaps even more often played out by designers for the fall-winter months than for spring-summer times. Personally I don’t regret it at all, because this is when the pattern is more often combined with black, which in my opinion gives a pleasant contrast to the otherwise more charming floral style.

CUT OUTS

Évek óta hódítanak, talán évről évre jobban. A kivágások mindig játékosságot visznek a megjelenésbe, és szerintem minél finomabb és apróbb ez a részlet annál érdekesebb.

They have been conquering for years, maybe year after year even better. The cut out details always bring playfulness to the look, and I think the finer and smaller this detail is, the more interesting it is.

COLLAR

Akár a jól megszokott fehér vagy akár színes és/vagy mintás gallér villantását választjuk; nem lehet mellélőni. Bármely szettet feldob és kölcsönöz egyfajta magabiztosságot a viselőjének, ezért itt meg is jegyezném, hogy állásinterjúra szerintem elsőszámú tipp lehet.

Either we choose to flash the usual white or the colored and/or patterned collar; it cannot be ignored. It glows up any set and gives a kind of confidence to the owner, so I would also note here that I think it might be the number one tip for a job interview.

CAPES

Az idei őszi-téli szezon köpenyben érkezett, én pedig fájdalmasan szeretnék egy fekete földig érőt, bár a kedvenc téli szövetkabátom igen hasonló ezekhez. Az összes aktuális “új” trend közül egyértelműen ez a kedvencem.

This fall-winter season has arrived in a cape, and I want a black floor-length one sooo badly, though my favorite winter coat is very similar to these. All of the current “new” trends, this is absolutely my number one.

BLAZERS

A viharkabáthoz hasonlóan ez is kissé fölöslegesen került a listára, hiszen oszlopos tagja a divatvilágnak. A basic darabok mellett megjelentek mintásak és színesek is az őszi-téli kifutókon mindenféle méretben és stílusban, gyakran bátran rétegezve, amivel újabb szintre emelhetjük a hétköznapi blézerviselést.

Like the trench coat, this one is a bit superfluous on this list, as it is a pillar member of the fashion world. In addition to the basic pieces, patterns and colors have also appeared on the fall-winter catwalks in all sizes and styles, often boldly layered, taking us to the next level in casual blazer wearing.

 

A kifutófotók forrásai /  sources of the runway images:
– https://www.vogue.com/
– https://www.lofficielusa.com/
– https://hypebae.com/
– https://www.crfashionbook.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük